Isabellapolder

In de nieuwe verkaveling Isabellapolder in Knokke hebben we een 10-tal woningen voorzien van een celit-onderdak en nieuwe boomse pannen, Koramic n° 451 vieilli.

Residentie Saumon d'or, Driehoeksplein, Knokke

Res. Veldthouck, Jabbeke

In opdracht van de bouwheer, kleuren we dit project felblauw : Korafleece Plus-onderdakfolie en Dakwerken Vansteelandt.

De watersportinfrastructuur in De Haan, vlak op het strand! Uitvoering in zomer 2012.

Bouwproject meergezinswoning, Sijsele

Bouwproject Komvest

Bouwproject Residentie Fairway

Psychiatrisch ziekenhuis OLV, Brugge

Dit project bestond enerzijds uit een nieuwbouwgedeelte, met Cupa natuurleien geplaatst op een onderdakfolie en pannelatten. Anderzijds uit een renovatiegedeelte met Cupa natuurleien op bebording.

Dakbedekking

Concurrentiële prijzen, een niet aflatende kwaliteit en een goede planning en timing zijn zaken waar wij voortdurend naar streven.
Daardoor slagen we er ook in om een samenwerking op lange termijn op te bouwen met onze aannemers en opdrachtgevers. Voordeel is vaak ook dat we een totaalpakket aanbieden: plaatsen van pannen en goten, afwerkingen in koper of zink staande naad, en platte daken in EPDM Resitrix. Ook gevelbekleding in vezelcementleien of natuurleien behoren tot onze activiteit.
We zijn actief in appartementsbouw, sociale woningbouw en openbare werken.

Onderdak

Waar vroeger steeds gekozen werd voor de menuiserite onderdakplaat, hebben de laatste jaren een aantal alternatieven hun intrede gedaan. Vandaag kunnen we het onderscheid maken in 4 types onderdak:

  • Menuiserite onderdakplaat
  • Onderdakfolie
  • Isolerende houtvezelplaat
  • Isolerende PUR-plaat

Een stijf onderdak in menuiserite  is evenwaardig aan een soepel onderdak in  folie, maar de onderdakfolie biedt als extra voordeel dat deze dampdoorlatend is en beter winddicht kan afgewerkt worden dmv de geïntegreerde kleefstroken.  Zowat elke fabrikant heeft zijn eigen folie:  ‘Korafleece’ van Koramic, ‘Eterroof’ van Eternit, ‘Spirtech’ van Monier…

Wat betreft de isolerende houtvezelplaat zijn er ook een aantal fabrikanten en merken, maar wij werken hoofdzakelijk met de Celit 4D onderdakplaat met een dikte van 22mm. De gebitumineerde houtvezelplaat Celit 4D, met tand en groefverbinding,  wordt gefabriceerd van houtafval die tot platen geperst wordt en gebonden wordt met houteigen harsen. 

Celit 4D is waterdicht, isolerend, geluidsdempend, dampopen.

Er kan ook gekozen worden voor een isolatieplaat met een kern van PUR-isolatie van 6cm, 8cm, 10cm of 12cm dikte.  Hier wordt de isolatie dus van buitenaf, op de keepers of spanten geplaatst; het zogenaamde ‘sarking dak’.  Ter bescherming van de harde isolatieplaat dient hierbovenop  nog een onderdakfolie aangebracht te worden.

(‘Powerroof’ van Recticel / ‘U-therm’ van Unilin / ‘Clima Comfort’ van Monier)

Referenties

Contacteer ons: 050 38 36 39