Villa Zoutelaan, Knokke

Villa Knokke

Izabellapolder

Nieuwe pannen

Nieuwe tegelpannen Pontigny

Dakbedekking

Betondakpannen, kleidakpannen, vezelcementleien, natuurleien?  Koramic, Eternit, Terreal, Cupa…?
Naargelang u uw woning een modern of klassieker karakter wil geven, hebt u de keuze tussen platte pannen met sluiting, tegelpannen, gegolfde pannen, klein/groter formaat en het hele uitgebreide kleurengamma. Naast het gamma nieuwe pannen kunt u ook gaan voor een recuperatiepan of recuperatietegelpan.

 

Onderdak

Veelal  heeft u, in samenspraak met uw architect, al een duidelijke keuze gemaakt wat betreft type onderdak en type pan. In geval u nog extra info wil over de verschillende types onderdak, kunt u hieronder extra info raadplegen. Bekijk alvast ook een aantal van onze referenties om inspiratie op te doen.

Onderdak

Waar vroeger steeds gekozen werd voor de menuiserite onderdakplaat, hebben de laatste jaren een aantal alternatieven hun intrede gedaan. Vandaag kunnen we het onderscheid maken in 4 types onderdak:

  • Menuiserite onderdakplaat
  • Onderdakfolie
  • Isolerende houtvezelplaat
  • Isolerende PUR-plaat

Een stijf onderdak in menuiserite  is evenwaardig aan een soepel onderdak in  folie, maar de onderdakfolie biedt als extra voordeel dat deze dampdoorlatend is en beter winddicht kan afgewerkt worden dmv de geïntegreerde kleefstroken.  Zowat elke fabrikant heeft zijn eigen folie:  ‘Korafleece’ van Koramic, ‘Eterroof’ van Eternit, ‘Spirtech’ van Monier…

Wat betreft de isolerende houtvezelplaat zijn er ook een aantal fabrikanten en merken, maar wij werken hoofdzakelijk met de Celit 4D onderdakplaat met een dikte van 22mm. De gebitumineerde houtvezelplaat Celit 4D, met tand en groefverbinding,  wordt gefabriceerd van houtafval die tot platen geperst wordt en gebonden wordt met houteigen harsen. 

Celit 4D is waterdicht, isolerend, geluidsdempend, dampopen.

Er kan ook gekozen worden voor een isolatieplaat met een kern van PUR-isolatie van 6cm, 8cm, 10cm of 12cm dikte.  Hier wordt de isolatie dus van buitenaf, op de keepers of spanten geplaatst; het zogenaamde ‘sarking dak’.  Ter bescherming van de harde isolatieplaat dient hierbovenop  nog een onderdakfolie aangebracht te worden.

(‘Powerroof’ van Recticel / ‘U-therm’ van Unilin / ‘Clima Comfort’ van Monier)

Referenties

Contacteer ons: 050 38 36 39