Renovatie

Villa Zoutelaan, Knokke

In opdracht van het gerenommeerde Brusselse  ‘3ième bureau’, stonden we in voor de totale dakrenovatie van deze wonig. Het onderdak bestaat gedeeltelijk uit onderdakfolie en gedeeltelijk uit isolerende onderdakplaten met een dikte van 10cm. De dakbedekking werd uitgevoerd met een rode tegelpan.


 

Vakantiewoning De Panne

De oude boomse pannen van deze vakantiewoning werden weggenomen en vervangen door nieuwe boomse pannen, n° 451 vieilli rood.

Waar mogelijk werd nog een extra isolatielaag geplaatst tussen de keepers.

Villa Knokke

Dakrenovatie en isolatie van woning te Oudenburg

Zowel het wegnemen van de bestaande pannen, als het plaatsen van de nieuwe tegelpannen zijn uitgevoerd met de grootste zorg voor de bestaande woning en tuin.

De eigenaars hebben hier gekozen voor een nieuwe, kleinformaat tegelpan van Terreal in een mélange van 5 verschillende kleuren.

De woning werd maximaal bij-geïsoleerd met PUR-platen van 7cm.

Dakbedekking

RENOVATIE

Onlangs kregen we nog de opmerking: ‘een goede dakwerker kan toch evengoed nieuwbouwwoningen aan als renovatieprojecten…’

Wij zijn ervan overtuigd dat dit niet altijd het geval is. Zeker als het gaat over een grotere woning,  al dan niet bewoond, vergt deze toch een aantal extra specialisaties/troeven van de dakwerker.

  • Uitrusting

Afhankelijk van de ligging van de woning, tuin rondom…wordt bekeken met welke uitrusting we het dak best kunnen bereiken.  Afhankelijk van woning tot woning zetten we één van de verreikers in of de vrachtwagen met laadkraan.  Zo kan uw renovatie zo vlot als mogelijk verlopen, met respect voor de bestaande aanleg en tuin.Ervaring

  • Ervaring

In het volledige dakrenovatieproces: wegnemen van de bestaande dakbedekking, vlot terug afdichten van het opengelegde dak, isoleren van de woning en afwerken van het dak met pannen.

  • Timing

Timing is heel belangrijk; zeker indien de dakvernieuwing kadert in een totaalrenovatie. We stellen dan ook uitvoeringstermijn voorop en streven ernaar om die planning te behouden, wat niet steeds evident is.

Indien u overweegt om uw dak te renoveren, mag u gerust contact opnemen met ons.  We maken een afspraak met u ter plaatse en we maken een  vrijblijvende offerte op.

Onderdak

Waar vroeger steeds gekozen werd voor de menuiserite onderdakplaat, hebben de laatste jaren een aantal alternatieven hun intrede gedaan. Vandaag kunnen we het onderscheid maken in 4 types onderdak:

  • Menuiserite onderdakplaat
  • Onderdakfolie
  • Isolerende houtvezelplaat
  • Isolerende PUR-plaat

Een stijf onderdak in menuiserite  is evenwaardig aan een soepel onderdak in  folie, maar de onderdakfolie biedt als extra voordeel dat deze dampdoorlatend is en beter winddicht kan afgewerkt worden dmv de geïntegreerde kleefstroken.  Zowat elke fabrikant heeft zijn eigen folie:  ‘Korafleece’ van Koramic, ‘Eterroof’ van Eternit, ‘Spirtech’ van Monier…

Wat betreft de isolerende houtvezelplaat zijn er ook een aantal fabrikanten en merken, maar wij werken hoofdzakelijk met de Celit 4D onderdakplaat met een dikte van 22mm. De gebitumineerde houtvezelplaat Celit 4D, met tand en groefverbinding,  wordt gefabriceerd van houtafval die tot platen geperst wordt en gebonden wordt met houteigen harsen. 

Celit 4D is waterdicht, isolerend, geluidsdempend, dampopen.

Er kan ook gekozen worden voor een isolatieplaat met een kern van PUR-isolatie van 6cm, 8cm, 10cm of 12cm dikte.  Hier wordt de isolatie dus van buitenaf, op de keepers of spanten geplaatst; het zogenaamde ‘sarking dak’.  Ter bescherming van de harde isolatieplaat dient hierbovenop  nog een onderdakfolie aangebracht te worden.

(‘Powerroof’ van Recticel / ‘U-therm’ van Unilin / ‘Clima Comfort’ van Monier)

Referenties

Contacteer ons: 050 38 36 39