Uiteraard moet een plat dak in de eerste plaats waterdicht zijn. Maar daarnaast vinden wij een verzorgde en propere uitvoering minstens even belangrijk. Dat is een kunst op zicht.

Platte daken: EPDM

Er bestaan vele soorten en merken EPDM, die onderling soms veel in prijs kunnen verschillen. Wij geven al jarenlang de voorkeur aan Resitrix. Resitrix is een intern gewapende EPDM die iets duurder is, maar u krijgt er wel een hoge kwaliteit en een minimale levensduur van 50 jaar voor in de plaats.

Ons werkterrein ligt vooral bij nieuwbouwwoningen en bij renovaties van bestaande platte daken. 

De opbouw van een plat dak bestaat uit een  dampscherm, met daarop de isolatie en daarop de definitieve EPDM-verdichting.  De isolatie gebeurt hoofdzakelijk met PUR of PIR-platen, al dan niet éénlaags  geplaatst of tweelaags geschrankt.

Bij de renovatie van een bestaand plat dakverdichting wordt eveneens bekeken in hoeverre het dak nog bij-geïsoleerd kan worden. De oude roofing blijft liggen en dient als dampscherm. Vanaf een dikte van 10cm kunt u een isolatie-premie bekomen ; wij bezorgen u hiervoor de nodige documenten.

Certificaat Resitrix

Referenties

Contacteer ons: 050 38 36 39